Így készül

Valentin napi ajándék egy óra alatt!

Bevallom, nem hiszek a Valentin napban. Szerintem nem kell különleges nap ahhoz, hogy kimutassuk a szerelmünket. Nekem bármelyik nap megfelel arra, hogy együtt vihogjunk egy viccen, amit csak mi értünk, vagy megöleljük egymást egy hosszú és fárasztó nap végén 🙂

Ettől függetlenül én is szoktam készülni a Valentin napra valamilyen kis aprósággal. Néha megveszem a párom kedvenc csokiját vagy finom vacsival várom otthon. Idén viszont egy kis kézzel készített ajándékot találtam ki, ami ráadásul egy óra alatt elkészíthető!

Amire szükségünk lesz:

  • kb. 30 méter pólófonal
  • 6 mm-es horgolótű (vagy amilyennel szeretsz horgolni)
  • 3 mm-es horgolótű vagy merkelőtű

Jelmagyarázat:

  • lsz: láncszem
  • rp: rövidpálca
  • láthatatlan sorzárás (rp esetén): Kihúzzuk a tűt a hurokból. A kör első szemét követő láncszemen elölről hátra húzzuk a hurkot, majd kihúzzuk a tűt a hurokból. Ugyanabba a szembe elölről áttoljuk a tűt, áthúzzuk a fonalat, így lesz egy hurok a tűn és egy a másik oldalon. A másik oldalon lévő hurkot is ráakasztjuk a tűre, és befejezzük a rp-t.
  • láthatatlan sorzárás (búzaszem minta esetén): Kihúzzuk a tűt a hurokból. A kör első szemét követő láncszemen elölről hátra húzzuk a hurkot, majd kihúzzuk a tűt a hurokból. Abba a szembe, ami előtte van közvetlenül, a szem közepébe elölről áttoljuk a tűt, áthúzzuk a fonalat, így lesz egy hurok a tűn és egy a másik oldalon. A másik oldalon lévő hurkot is ráakasztjuk a tűre, és befejezzük a rp-t.

Leírás

Először is horgoljunk 14 lsz-t.

1. kör:

Az utolsó lsz-től lévő 2. lsz-be 1 rp (ez a szív bal oldali csücske), 1 rp a következő 5 szem mindegyikébe (ez a szív bal oldala), 3 rp a következő szembe (ez a szív alsó sarka), 1 rp a következő 5 szem mindegyikébe (ez a szív jobb oldala), 3 rp a következő szembe (ez a szív jobb oldali csücske), 1 rp a következő 4 szem mindegyikébe (ez a szív jobb oldali felső íve), fogyasztás a következő három szem felhasználásával úgy, hogy a következő és a következő utáni szemet használjuk (a középsőt kihagyjuk), 1 rp a következő 4 szem mindegyikébe (ez a szív bal oldali felső íve), végül láthatatlan sorzárással fejezzük be a kört.

2. kör:

Ahol kezdődik a körünk, oda horgolunk még egy szemet, 2 rp a következő szembe, 1 rp a következő 6 szem mindegyikébe , 3 rp a következő szembe, 1 rp a következő 6 szem mindegyikébe, 2 rp a következő szembe, 2 rp a következő szembe, 2 rp a következő szembe, 1 rp a következő 3 szem mindegyikébe, fogyasztás a következő három szem felhasználásával úgy, hogy a következő és a következő utáni szemet használjuk (a középsőt kihagyjuk), 1 rp a következő 3 szem mindegyikébe, 2 rp a következő szembe, végül láthatatlan sorzárással fejezzük be a kört.

3. kör:

Ahol kezdődik a körünk, oda horgolunk még egy szemet, 1 rp a következő szembe, 2rp a következő szembe, 1 rp a következő 7 szem mindegyikébe, 3 rp a következő szembe, 1 rp a következő 7 szem mindegyikébe, 1 rp a következő szembe, 2 rp a következő szembe, 1 rp a következő szembe, 2 rp a következő szembe, 1 rp a következő szembe, 2 rp a következő szembe, 1 rp a következő 2 szem mindegyikébe, fogyasztás a következő három szem felhasználásával úgy, hogy a következő és a következő utáni szemet használjuk (a középsőt kihagyjuk), 1 rp a következő 2 szem mindegyikéba, 1 rp a következő szembe, 2 rp a következő szembe, 1 rp a következő szembe, végül láthatatlan sorzárással fejezzük be a kört, de úgy, hogy csak a hátsó szállal fejezzük be a sorzárást.

4. kör:

Csak a hátsó szálba fogunk ölteni. 1 rp minden rp-be, kivéve a szív felső ívének közepét, ahol a középső szemet ugyanúgy kihagyjuk, mint korábban a fogyasztásoknál. Végül láthatatlan sorzárással zárjuk a kört. (Megjegyzés: A videóban én búzaszem mintával folytatom, de rp-vel is lehet folytatni, válasszuk a megfelelő technikához tartozó sorzárást.)

5. kör:

Minden rp-be 1 rp.

6. kör:

Minden rp-be 1 rp.

Megjegyzés: ha kedvünk van, horgolhatunk további köröket, hogy magasabb legyen a kis tárolónk.

Díszítő kör: láncszemsorral fejezzük be a tálkánkat.

A teljes folyamatról videót is készítettem nektek, amit megnézhettek a YouTube csatornámon!

A végeredmény 🙂

Remélem tetszett a leírás, kérdés esetén keressetek bátran e-mailben, üzenetben vagy Facebook-on!

Kellemes alkotást és szerelemmel teli Valentin napot kívánok!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.