Így készül

Workshopra készülök

Ahogyan több hírlevelemben is olvashattátok már, hamarosan teret kap a horgolás melletti másik szenvedélyem is, a tárca varrás. Lássuk mire is számíthat, aki velünk tart 2019. június 29-én, szombaton, a Szelence Café-ban.

A workshop helyszínét hosszas mérlegelés után választottam ki, ugyanis azt szerettem volna, hogy a lehető leginspirálóbb környezetben alkothassuk meg a tárcáinkat. Ahogy nézegettem a lehetőségeket és megláttam a Szelence Café-t, egyből beleszerettem a helybe! Rögtön egyeztettem időpontot, hogy személyesen is megnézhessem, és bevallom, elragadtatásom csak nőtt, amint megláttam ezt a parányi ékszerdobozt Buda szívében.

A vintage stílusú kávézó az emeleten, míg a workshop helyszínünk a pinceszinten található, így biztosított számunkra, hogy teljes nyugalomban alkossunk. Itt a pince kis előterében lesz felszolgálva a szünetben a workshop csemege, ami üdítőt és édes-sós rágcsát foglal magában, hogy felfrissüljünk a nagy alkotásban.

A workshopra sokféle tárca mintával és modellel készülök, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és stílusának megfelelőt. Ahogy a korábbi workshopjaimon is volt, először mindenki kiválasztja, hogy melyik anyagokból szeretne dolgozni, összegyűjtjük a szükséges díszítéseket, csipkét, szalagot, fém charm-okat, majd kiválasztjuk a tárca mintáját, és elkezdődik a munka.

A legjobb ebben a workshopban, hogy úgy van összeállítva, hogy bármiféle előképzettség nélkül is bátran belevághatunk, mert minden szükséges eszköz és tudás a rendelkezésre áll, hogy a végeredmény egy csodaszép tárca legyen.

A tervezés közben tanácsokkal és ötletekkel segítek mindenkit, hogy a lehető legelégedettebb legyen a tárcájával. A szabást-vasalást-díszítést követően rövid szünetet tartunk, ahol csemegézünk, beszélgetünk, kicsit kipihenjük az addigi munka fáradalmait, és felkészülünk a második menetre, ami nem más, mint a varrás.

Három kis segédem is jelen lesz, hogy a gépi varráson a lehető leghamarabb túl legyünk: Toyo, Erik és Bori, a varrógépeim. Segítségükkel még az is könnyedén dolgozik majd, aki korábban soha nem került ilyen közel a varráshoz, és természetesen én is ott leszek, hogy mindenben segítsek.

A gépi varrásokat követően kis fordítgatás, kis igazgatás, kis vasalás és rátérünk a legérdekesebb részre: a tárcánk keretbe varrására. Itt jön a képbe némi műhelytitok, melyek felfedését követően garantálom, hogy mindenki egy pillanat alatt elkészül majd a tárcájával.

Egy szó, mint száz, nagyon izgatottan várom a szombati workshopot, remélem minél többetekkel találkozom majd!

Kedvet kaptál a workshophoz? Várlak téged is szeretettel!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.