Így készül

Tárcavarró workshop – 2019.06.29.

Végre elérkezett a workshop reggele. Még egy utolsó ellenőrzés, hogy mindent bepakoltam-e. Igen, minden megvan. Irány a Szelence Café!

Megérkezésemkor Anna, a tulaj, fogadott, akivel egyeztettünk még néhány részletet, majd elkezdtem kipakolni. Ahogy korábban is írtam, a hely hangulata teljesen magával ragadott már az első látásra. Mit ne mondjak, másodikra is.

Az elrendezés pont olyan volt, amilyet megálmodtam: hosszú asztal középen, ahova kitehettem a textileket és a varrógépeket. Oldalt kapott helyet a vasalódeszka, itt alakítottam ki a vasaló részleget. A terem túloldalán pedig az apróságok, díszek, csipkék, és a tárca keretek kaptak helyet. Még gondolkodni sem nagyon kellett, hogy mit hova tegyek, minden asztal, polc úgy volt elrendezve, mintha csak ennek a workshopnak tervezték volna. Végül, de nem utolsósorban elfoglalta a helyét a legújabb szerzeményem is, egy köszöntő tábla, amin saját köszöntéssel kedveskedtem a résztvevőknek.

Egy kis bevezetés után neki is láttunk a munkának. Először az anyagok, díszek, majd a keret kiválasztása volt soron. Erre az alkalomra három tárca modellel készültem: a  15×8 cm-es kerettel neszesszert, az L-alakú kerettel telefon vagy zsepi tartót, a kisebb 12 cm-es szögletes kerettel pedig kis pénztárcát lehetett készíteni. Miután kiválasztottuk a nekünk tetszőt, következett a szabás és a vasalás.

Szerencsére tudtuk tartani az időrendet, bár nem volt annyira feszített a tempó. Bőven maradt idő csemegézni a szuperfinom csokis, illetve citromos-mákos, mindenmentes sütikből, és felfrissülni a valódi gyümölcsökkel készített limonádéval munka közben is.

Kis szünet után következett a gépi varrás, ami a kezdeti bátortalanság után végül nagyon jól ment.

Pontban három órára végül a 4 tárcából csak 2 készült el maradéktalanul, de nagy büszkeséggel töltötte el a tulajdonosaikat.

Egy szó, mint száz, nekem nagyon tetszett a workshop. A helyszín, a társaság, a csemege, minden tökéletesen sikerült és ment, mint a karikacsapás.

Remélem legközelebb még többen leszünk, hogy osztozzunk az alkotás örömében!

Te is szívesen részt vennél a következő workshopon? Iratkozz fel a Tia Jonas handmade hírlevélre, hogy elsőként értesülj a legújabb eseményekről!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.