Ismerj meg

2018 – élem az álmaimat

Úgy döntöttem, hogy 2018 az álmaim éve.

Ennek megfelelően újévkor leültem tehát, hogy megfogalmazzam, mitől is lenne 2018 az Én Évem. Sok mindent összeírtam, olyasmiket, amik személyes, munkával kapcsolatos vagy egészségügyi céljaim. Testi-lelki jólét. Aztán jött a nagy falat: mik a céljaim a Tia Jonas handmade-del?

Itt elgondolkodtam. Bevallom, nem volt könnyű összeírni mit szeretnék elérni idén. Mert persze a célok meghatározásánál lehet ám nagy számokkal és mutatókkal dobálózni, de a saját tapasztalatom alapján akkora célt érdemes csak kitűznöm, amiről 1. valóban azt gondolom, hogy meg tudom valósítani, azaz látom magam előtt a lépéseket, 2. folyamatosan apróbb sikerélményt nyújt, 3. nem vezet önmagam túlhajszolásához. Ha ugyanis nem így teszek, akkor körülbelül a következő a forgatókönyv: kitűzött cél elolvasása-> mélázás vajon menni fog-e -> morfondírozás, hogyan lehet megúszni -> kifáradás a gondolkodásban – > halogatás -> bűntudat a halogatás miatt -> a semmittevés miatt tovább mélyülő bűntudat -> nagy önmarcangolás, belső vívódás és hisztizés, hogy milyen szerencsétlen vagyok -> feladom. Nem tudom, talán másnak is ismerős a sztori, mindenesetre nálam így működik.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a célhoz tervet kell csatolni, ahhoz pedig határidőt, és meg kell fűszerezni megfelelő mennyiségű fegyelemmel. Akárhogy is, idén jól csinálom!

Ezt erősítendő határoztam el, hogy nagy plénum előtt fogom megjelentetni, hogy mik a terveim. Íme:

  • heti egy kreatív blogbejegyzés (pl. elkészítési leírások, technikák bemutatása, tapasztalati tippek-trükkök, stb.)
  • kéthetente egy személyes bejegyzés arról, hogyan haladok
  • webshop beindítása február elején
  • év végéig 5000 követő a Facebook oldalamon
  • negyedévente egy új kollekció összeállítása
  • tükörreflexes fényképezőgép beszerzése június végéig (a mobilommal is meg vagyok elégedve, de na… a profi munkához profi felszerelés dukál)
  • a fotózási – és videózási és ezek szerkesztésével kapcsolatos tudásom elmélyítése
  • rendszerezett műhely (a költözés után még mindig sok dolog várja, hogy a helyére találjon)
  • gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás
  • és persze mindeközben: JÓL ÉREZNI MAGAM!

Végigolvasva a listát, azt hiszem, hogy a legutolsó pont a legfontosabb mindközül. Mert lehet egy kreatív vállalkozást görcsösen is csinálni, de minek, ha közben azt érzem, hogy hajtanak, mint a lovat. Hiszen a saját vállalkozásban pont az a legnagyszerűbb, hogy azt csinálhatod, amit szeretsz, megkötések nélkül, szabadon engedve önmagad és a kreativitásod.

Könnyen lehet, sőt biztos, hogy év közben újabb célok jelennek majd meg a füzetemben, de a világ változik, én változom, minden nő, fejlődik, ez így van rendjén. Ha valami eszünkbe jut, le kell írni. A célkitűzést és a tervezést is gyakorolni kell ám, ugyanúgy, mint a varrást, a horgolást és minden egyebet.

Egy szó, mint száz, követve a mottóm, én már most beleszerettem az idei céljaimba is. Szeress bele te is a sajátjaidba!

Szép, kreatív napot nektek!

MentésMentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.